Източник: tenniskafe.com, кадър и видео: US Open, You tubeПосланието ми е,

...
Източник: tenniskafe.com, кадър и видео: US Open, You tubeПосланието ми е,
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова с послание към българите: Винаги вярвайте в себе си

Източник: tenniskafe.com, кадър и видео: US Open, You tube

Посланието ми е, че човек постоянно би трябвало да има вяра в себе си, тъй като това в действителност е най-важното нещо “, това сподели  Цветана Пиронкова  на конференцията си след мача против Серина Уилямс, когато бе помолена да насочи известие към сънародниците си.

Всички българи подкрепяха някогашната ни първа ракета и не престават да го вършат даже след провалянето ѝ от американката на четвъртфиналите в Ню Йорк.

„ Когато започнеш мача, всеки от съперниците е квалифициран физически, само че мисля, че дуелът се взема решение от психическа позиция. Трябва да бъдеш в действителност квалифициран за това. Вяра, доста работа, доста отдаденост, несъмнено. Мисля, че това е добра композиция “, продължи някогашната полуфиналистка от „ Уимбълдън “.

Тя поведе в сетовете и реализира ранен брейк във втората част, само че тогава Серина пое надзор, с цел да обърне до 4:6, 6:3, 6:2.

„ Да, несъмнено мисля, че имах надзор над дуела по време на първия сет. Правех всевъзможни удари, всичко се движеше в моя посока “, сподели Пиронкова. „ Но чаках, че това няма да продължи постоянно. Очаквах, че тя ще опита да направи разнообразни неща, ще вкара повече мощ в ударите си – тъкмо това и направи “.

„ Сервисът ѝ е необикновено тенис оръжие “, сподели Цвети и го дефинира като „ бомба “. „ Опитвах от самото начало да измисля нещо друго, само че е доста мъчно против такава мощ от другата страна. Не знам какъв брой аса направи тя, само че ги усетих като доста. Мисля, че пробвах всичко. Разбира се, имах своите шансове във втория сет, когато поведох с пробив. Сервисът ми обаче не устоя в този миг. Започнах и да се усещам по-изморена. Все отново се борех до края на мача, само че останах покрай успеха “, показа още Пиронкова.

Бившата ни първа ракета сподели, че е нямала упования, когато е пристигнала в Ню Йорк. След това обаче тя надигра Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне, а всички започнаха да приказват за нея.

„ Разбира се, имах своите подозрения преди първия мач, само че нещата започнаха добре за мен. Играх добре, усещах се също по този метод. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, с цел да употребявам тази опция на най-много и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го реализирах “, сподели българката и добави с усмивка, че не прави съпоставения сред себе си и Григор Димитров, що се отнася до това кой сега е по-известен у нас.

Пиронкова не желае да съпоставя този собствен миг с други достижения в кариерата си. Тя несъмнено ще го причисли към най-специалните, изключително поради обстоятелството, че отсъстваше от корта три години поради майчинство. Но полуфиналът на „ Уимбълдън “, четвъртфиналът на Ролан Гарос и купата в Сидни също се подреждат на върха в класацията ѝ.

„ Пътуването ми бе дълго, беше необикновено. Все още е. Просто се усещам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя обичан спорт на такава огромна сцена. Невероятно е “, сподели щастливата Цветана.

Тя добави, че няма да слага упования върху себе си за идващите шампионати, въпреки такива неизбежно да съществуват. Друго значимо нещо за нея е синът ѝ Александър, който роди през март 2018 година Тя желае да пътува с него, само че към момента това не е допустимо.

„ Разбира се, бих желала детето ми да е с мен, само че поради актуалните условия взехме решение, че е по-добре и по-безопасно за него просто да остане вкъщи през тези две седмици, които бяха доста предизвикателни. Животът в „ балона “ обаче беше добър за мен. Очаквах да е по-голямо тестване, само че не. Имахме всичко, тестваха ни постоянно “, изясни Пиронкова.

„ Разбира си, бихме желали да има почитатели по трибуните. Атмосферата щеше да е радикално друга “, показа някогашната ни първа ракета.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР